Holaaaaaaaaaaa! Em dic Adria i visc a Lleida, aquest es el meu Blog, aqui podreu trobar trballs meus de Socials! Espero que hos agradi el Blog i que hos serveixi per aprendre!!!! Adeu!!
dimarts, 28 de febrer del 2017
Nou Sistema Solar
Els científics han descobert el que podria ser un nou sistema solar de el qual tots els planetes que son 7 tenen una mida molt semblant a la de la Terra. Diuen que en tres planetes hi han oceans i pensen en la vida extraterrestre. El suposat sol d'aquell sistema s’anomena TRAPPIST-1.
La superfície dels planetes estan entre els 0 i 100 graus.
Els astrònoms estudiaran les seves atmosferes a la recerca de senyals de vida.
Segons la combinació de gasos els astrònoms i científics creuen que es un 98% segur.
40 anys llum es una distancia relativament curta astronòmicament parlant.
3 o 4 planetes poden ser habitables per la distancia que tenen al TRAPPIST-1.
El seu Sol es u 8% del nostre Sol
La velocitat màxima aconseguida es 275.510 km/h. Si mantinguessis aquesta velocitat tardariem 170.000 i son 40 anys llum, que equivalen a 378,429,218,903,232 quilòmetres.
Fins ara la nau humana que ha viatjat més lluny és la Voyager 1, amb tot no ha recorregut encara ni tan sols l’u per cent del que serien quaranta anys solars, i va ser llançada el 1997
dilluns, 20 de febrer del 2017
Activitat 1 (Part 1)
1.-Quines son les diferents capes de la Terra? Explica la diferencia entre les dues subcapes de l'escorça terrestre.
Les diferents capes de la Terra son: el nucli, el mantell i l'escorça terrestre.
La diferencia entre el nucli i el mantell, es la següent: el mantell està compost de magma, que es molt viscos i el nucli es solid.
2.-Que son les plaques tectoniques? Quins tipus hi ha, que fan...
Les plaques tectòniques son les responsables de que la massa continental i oceànica es moguin. Hi han de dos tipus: Les plaques tectòniques continentals i les oceàniques.
3.-Explica que passa quan dues plaques xoquen entre elles.
Quan dos plaques tectòniques llisquen, produeixen els terratrèmols o els tsunamis, depèn de quines plaques xoquin.
4.-Quina relació hi ha entre les plaques tectòniques i els volcans, i els terratrèmols?
La relació entre les plaques tectòniques, els volcans i els terratrèmols, es la següent: quan llisquen, formen terratrèmols, i quan xoquen, produeixen els volcans, perquè una es fica sota l'altra i això fa que la que ha quedat a dalt (amb menys densitat) s'eleva amb ajuda de l'altra i formen els volcans.
5.-Que es l'erosió? Quin paper hi juga...?
L'erosió es quan un material es va desfen fins que es trenca. Per exemple, una pedra: quan plou l'aigua va fen forats molt petits, microscòpics, fins que la trenque
6.- Que son els agents del relleu?
Els agents del relleu son els causants de que el relleu de la Terra. Hi han 2 tipus de relleu: el relleu extern i el relleu intern. El relleu extern es per exemple l'aigua, quan puja la marea canvia el relleu o el gel. El relleu intern per exemple, son els volcans, quan surt un volca nou, canvia el relleu.
7.- Digues com creus que actuen els diferents agents.
Aigua dels rius Va desgastant les pedres
Gel El gel congele les roques i pot arribar a trencar-les
Vent Fa rodar les roques i les desgastes
Mar Quan puja la marea
Esser humà Fen rius, afluents, llacs... artificials
Plantes El tipus de vegetació
8.- Explica que son les formes de relleu i quins tipus hi ha
Els tres tipus son: terrestre, submarí i costa.
El relleu terrestre es el que canvie per les masses continentals.
El relleu submarí es el que canvia sota l'aigua.
El relleu de la costa es el que canvia els caps o els golfs de les costes
dilluns, 13 de febrer del 2017
Activitat 7: L'assasí de l'Eq
Arno Peters va ser el primer homa que va crear un mapa a escala real. A diferència dels altres mapes, ell va fer-lo a escala real. Perquè els altres mapes havien tenien tots els continents més o menys a la mateixa escala, hi havien fet Europa molt més gran del que és, és a dir que àfrica és més gran que Europa.
El motiu perquè en alguns mapes l'Equador estaba més abaix o més adalt és el següent: Al ficar Europa més gran, l'hemisfer sud es feia més petit (al mapa) i deixabe menos espai per fer els paral·lels.
Que hem fet i que hem aprés.
En un petit grup de classe amb els companys Vlady, Arnau, Alvaro i jo. Hem agafat diferents mapes i els hem comparat. Ens hem donat compte què en alguns mapoes l'Equador estaba més abaix i en uns altres no. El mestre ens ha dit que el què va crear el mapa el mapa més bè o més acertat, aleshores hem investigat i hem trobat la resposta.
Hem aprés perquè en alguns mapes l'Equador està més aball o més amunt. També hem aprés qui era Arno Peters , el creador del mapa "original"
dijous, 2 de febrer del 2017
Subscriure's a:
Missatges (Atom)